Friday, June 5, 2009

Paksa Rela

Tag ni di dtgkan khas dari Mis Leeya.
Paksa rela ni..huhu....tu la..sape soh baca blog dia lg.. ngeee
Kebetulan, nama kami mmg sama..bapak je lain2

1) Lima nama timangan...
nolly - kebanyakan umat manusia mmg pggl i nolly, especially my beloved family and frens. nama ni mmg diberi semenjak kecil lg.
nonol - ini khas didtgkn dari coursemate i..diorg ni mmg suke nak bermanja2
nol - ini pon still dipggl oleh coursemate i yg mls gile...punya la pemalas nk pggl nolly, last2 tggl nol je. huhu
lily - rasanya sorg je kot kt dunia ni pggl i lily, iaitu my bff's mom. i ckp my name nolly, tp still nk pggl lily gak... kui3
nurliyana / liyana - ini kepada mereka2 yg x rapat ngan i, seperti cikgu2 dan cekgi2 serta lecturer2 or sesapa 1st time tau nama i


2) Lima sifat/tabiat buruk...
crybaby - tabiat ni mmg plg buruk skali, asyik2 nangis..nangis..nangis. huhu..x paham betul!
pemarah - owh, i sgt mudah marah2. salah skit je, siap ar korg.
garang - my mom ckp, i penah mkn sarang tebuan...sbb tu garang sgt. (cian kt my lil sis..slalu jadi mangsa tetap)
mengamuk - kalo da marah, mmg la i ngamuk x tentu hala. hoho...kalo nk rasa meh la kaco srg tebuan ni.
maki2
- ops, tabiat ni perlu dihapuskn segera. x bagus utk kesihatan..

3) Lima makanan kesukaan...
makanan yg dimsk sendiri - x kisah la ape benda skali pon yg i masak, even batu celop tepong pon i tetap berselera nk mkn.
makanan mak - ni mmg x leh resist..ish2..kalo dpt blk umah, rasa syiok je..sbb melepaskn rindu mkn mskn mak
makanan psr mlm - mknan kt psr mlm pon best gk, sbb leh beli serba mak nenek..leh mkn mcm2 benda sekali gus
makanan free - waa..sape x suke mknn free kan? tp yg betul2 menyelerakan, halal dan berkhasiat la.
kambeng - hoho...binatang ini mmg menjadi pujaan hati ku. tp make sure daging nya lembut mcm lamb shank ye.


4) Lima subjek kesukaan...
Kemahiran hidup - suke je blajar ni, nak2 bila skolah menengah tu, siap ader asas rumahtangga ke hape eh? leh masak2, kemas umah, jahit baju..bertukang la hape.
Sains - subjek kesukaan masa skolah rendah.. huhu
Math - matematik moden je yg suke, sbb sng nk mampos. matematik yg bertambah-tambah mmg msuk tong sampah
Robotik - best woo subjek ni... leh memain ngan robot2, siap leh dera2 skit utk lepaskn geram.
Asas keusahawanan - subjek ni best sbb lecture tu mcm bnyk gile info..siap bgtau franchais termahal skali nk buka adalah mcd- perlu 2 juta, and franchais plg murah adalah hotdog1901 tu.


5) Lima benda wajib dalam purse...
Duit - penting gak ni..kalo x de pon x pe kot.. muehehe
IC - sume org da wajib bw benda ni, i pon bw je la. taknak dilabel pendatang harem plak
Lesen memandu - ni mmg wajib ada, sbb x suke kena saman dowh!
Kad bank - mmg diperlukan, nak2 bila terdesak giler, tp kalo x de duit dlm bank pon x berguna gak
Handphone - i mmg letak hp dlm purse skali, sng skit..bw purse yg siap ader hp. (mls pkai handbag..takut kena ragut)


6) Lima topik yang biasa dibual bersama teman/pasangan...
Mcm mana nak cari duit bnyk2 - topik hangat ni, especially bila borak ngan bff i yg smmgnya mata duitan
Perkembangan masing2 - topik ni kuar bila da lama x jumpa. msg2 nak tau perkembangan kendiri.
Mcm mana nak buat kek - topik ni slalu gk kuar, pabila diorg tau i ni rajin wat kek
Gosip2 panas - ni biasa la kan.. sume pon sebok nak tau gosip2 panas kan.
Ngumpat sedara mara - ngeh2...actually bukan ngumpat...just nk dijadikan sbg pengajaran supaya jgn contohi mereka2 itu.


7) Lima mangsa tag yang seterusnya...
owh..x sampai ati nak paksa org lain buat plak. kih3..
Tp kalo sape2 yg rasa sudi nk buat, dipersilakan..
dan sape2 yg sayangkn i pon bley buat gk tag ni.. *sengih smpai ke telinga*



owh..mlm ni x sbr n ke suatu tmpt yg best!! ngeh3. My healing place...here i come! weekend ni ader projek besar..mau buat dragon pizza.. nyum2

2 comments:

Linda D' Great said...

hihihi.. nih yg terharu nak nangis nih..susah nk dapat lasagna kat sinih..tak sama ah ...nk buat malas... nk makan jek muehehheheheh..... emm... jaga umah ek.. wendu ah

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

nonol kan shweet ;)