Thursday, June 4, 2009

Mari makan

Ptg ni buka peti besi, godek2 cari gambar food sbb ade request dr sis Mimy. Da lama kan i x tayang hasil masakan i. muehehe.... well, menu petang ni adalah lasagna!! nyum2. JGN TERTIPU, bukan buat ptg ni pon...lasagna ni da berkurun lama da... buat masa sambut new year and meraikan kepulangan beloved sis. huhu..


-Super rich beef lasagna with Harrods manggo tea-

Seingat i, lasagna ni siap di masak pada pukul 12tgh mlm kot, masa tu, my SIL baru blk dr Scotland. Then, yg ada kt umah mlm tu hanyalah kami bertiga saje (me, my bro and SIL) So, mlm tu supper high class sket...melantak lasagna..then nanti lemak pon high class gk menempek. Lasagna sheet ni diterbangkn khas dr Scotland. Huhu...cian my SIL, teringin nk mam lasagna kt sana, then terpaksa blk suruh i yg masak. hoho.. ye ke?almaklumlah, i ni chef rasmi dlm umah ni. hmm... Before dia blk msia, awal2 lg dia da call i 'oit, hang pandai msk lasagna x?? nak beli sheet lasagna ni, nanti blk, hang buat lasagna bley?' i pon dgn terkebil2 dan konfiden trus ckp 'mesti la bley...google je la recipe kt tenet...kan besepah2.' huhu.. Tp malang nya, bila dia smpai msia, asyik tdo je.. still jetlag. sbb tu la i pon mls je nk start msk. But finally, mlm tu berjaya gak masak lasagna ni.


-After 1st round menjamah-

Mlm tu i masak satu dulang petak yg slalunye wat pizza tuh. fuh...mmg bnyk x terkata... ye laaa... lasagna yg super duper rich ngan cheese tu di buat dlm dulang petak pizza, then yg mkn hanyalah 3 makhluk 'halus' kt umah ni. Hikhik....but still ade left over, yg berjaya di buat lunch keesokan harinya. Bila da abis satu dulang ni, trus terlupa lasagna pizza hut tuh. ngeee

Err...ada sesape mau resepi ke?? sng je la wat lasagna ni... x susah pon. :)
Kalo korang slalu wat spagheti, and ader left over kuah spagheti tu, leh la recycle wat lasagna ni plak.. Resipi yg i guna ni, telah diubah suai mengikut selera lidah and anak tekak i ni. Chef profesional la katakan.. uwekkk.. uhuhu, before that, mmg da siap google a few recipe...and combine je sesedap perisa. :)

Ini adalah my beloved SIL. oh ye, i syg kan dia.. x de gadoh2 ye. mmg satu kepala ni. :)


Owh, ari ni adalah birthday anak buah i yg ke...6 kot,
Happy Birthday to Aqmar Zafrei,
Next year skolah kjg kan?? huhu..jgn buli cik nolly ye nanti. :)




ps:
Lately i da x msk, sbb gas da abis, and sampai now x beli2 lagi! uwaa...
Lagipon, x de selera la mau mam. As i said before, i mmg makan utk hidup je skang ni.



2 comments:

MimY HaMiD said...

ahhhhhhhhh...menariknya....pndi betul la awk masak yer...jelesssssss

MimY HaMiD said...

SIL awk mmg kepala beshhhhhhhhhhh & ur brother tooo...