Wednesday, November 12, 2008

T-77

Hari ni nak melaporkan sedikit berita terkilan. As per title, Sony T-77 Skinny T is the latest cybershot model by sony. It has been launch on 27th Sept 2008 Saturday, at Times Square. Actually, iklan dia da kuar dlm The Sun, hari rabu, tp x de detailed pasal launch event, ala2 mcm nk buat suspend gitu. Hari khamis baru la kuar iklan yg ader particular details. Promotion on launch day starting price RM8-RM888, limited for 350 units. Then on Friday, iklan dia mmg bombastic giler dlm paper The Sun…about 4 pages ader gambar cybershot yg sgt besar…ish..geram betul tgk.


idaman kalbu hatiku


So, google on website, dpt tau yg dia bukak kaunter nak beratur tu from 6am on Saturday. At first..mmg da semangat da nk g..ye la…kamera tu harga RM888, da murah la tu kan?? Then, fikir blk…gaji pon x msuk lg….plus, I call my mom ckp nk beli…dia mmg menentang habis-habisan. Hmm…tp tgh mlm b4 tdo tu..dok teringat2 gak..rasa mcm nk g je kul 2-3 pg tu..tp takut la plak…takut x de org ke.. hahaha..bengongs betul! Padahal..org2 kat situ sume da berkampung 2 mlm dah. Ishhh…masa pagi tu pon mcm ader hati nk pegi beratur gak…even masa da ptg tu pon still dok teringat2 lg.. hmm..sedey btul!

Masa lepas raya ari tu , I baru dpt tau yg 1st person yg beratur dapat beli kamera tu dgn harga RM8 jer!!!! Damm!!! Baru la I tau! Cit..ingatkan RM8 tu dia jual strip dia je ke. Hampeh tul…kan dlm iklan tu dia ckp starting price from RM8-RM888. Mmg langsung x menjangkakan yg kamera tu dijual pd harga RM8. hmm..ke I sorg je yg bodoh x reti mentafsir? So now, agak terkilan la gak…x pegi beratur awal2. actually…harga kamera tu increase from RM8 to RM888…dr 1st person smpai la 350th person. Kesimpulannye, kalo I pegi beratur masa 2-3 pagi tu pon…maybe I x beli..sbb I tahu yg 1st person tu dapat beli dgn harga RM8 je kan? So…buat pe nak membazir smpai RM888 kan? Unless la kalo I beratur tu bley beli less then RM250….so, bley di consider kan lg!..

Skarg ni agak menyakitkan ati la gak…masa ari tu..ingat bley lupakan pasal Cybershot ni…alih2..kat lrt KLCC, penuh giler ngan iklan cybershot nih! Menyampahnya!!!! Tiap2 ari I kena tgk kamera yg x jadi beli tuh! Benci betul… diorg siap letak skrin besar kat depan dinding nk turun escalator…and siap letak actual kamera kot kt belakang dinding tu…bcoz some time, skrin tu on…siap tunjuk muka org2 yg turun escalator..siap dgn ader face detection and also artificial flash! GERAM betul!!!!

Anyway…I’m looking forward for next cybershot model….maybe next year..diorg akan produce new model….ala….teknologi kan,, Sentiasa berkembang, and I’m sure there will be a lot new features. Like T-77 is differ from previous model…I think T-100 kot…. Model lama tu kan mmg touch screen…but still ader a few button at the back..tp new model ni, mmg abis touch screen ar.. the only button yg ader ialah button nk on je kot…tu pon kt belah atas. So, for next launch…kita beramai2 pegi berkampung ye!!! This a few photo that I get from newsletter email.



1st person yg berator. X puas ati btul budak cina gmok ni yg dpt kan?? Hahahaha…dia student mmu.


Line yg panjang…diorg da start beratur since Thursday lg


Tgk la ni..siap berkerusi roda..but still nk beratur gak tuh! Hampeh tul

For more detail and photo, click here.

Ps: currently, I mmg lgsung x de camera even phone camera ß since hp yang I guna ni standard public phone je… sbb tu la dlm blog ni kekurangan gambar…gambar2 yg ader ni pon dr belas ikhsan kamera org lain. Heheh…sedey kan????? Sbb tu la ari tu teringin sgt nk beli camera tu even harga RM888.. kalo nk suh I beli dgn actual harga RM1299, hehe…mmg x dpt la..kim slm bnyk2 ye..even my mom nk sponsor pon aku x hingin. Baik duit tu shopping benda lain kan? I ni species yg kedekut sket. Kalo bley, sume benda nk free! Hahaha… by the way, produk sony mmg x akan turun harga…kalo turun pun maybe on launch day and also dkt2 pc fair tu or other promotions. Tu pon turun sket je. Ape yg diorg buat adelah, stop producing old model and come out with new model with lots of features but the price still remain same as old model. But, for those yg still berminat ngan T-77, skang ni ade lg online promotion, but price still remain same.. dia just tmbh few free gift. Click here. Chow!


3 comments:

ain_giler said...

this camera is fucking awesome~
seswai utk awek2 cam kiter...
(awek kerr???)
kenan tgk kaler pink and coklat~
hUUuu~
tak mampu jugak~

nolly said...

iyer ain..kita sama2 x mampu kan??
haar3.. ape lg...next year kita g berkampung ramai2 ye...siap bw khemah tau! muehehe

ain_giler said...

wah~
gigih aku tgk diorang berkampung...
tau tak?ramai orang yang dpt harga murah tu, then derang jual balik harga asal or less sket jer~
huUuuu~
rezky sangat~