Tuesday, November 11, 2008

Ketidakpuasan hati ku

Hola…baru je sampai umah ni!! Uhh..geram btul!!...( to intern’s exxon, ni bukan entry ketidakpuasan hati pasal piggie tu tau! ) actually tgh geram kat GIANT Kajang nih. Td smpai kjg dlm kul 6.15, then singgah giant jap, nk beli fresh milk and yeast. Tetiba mlm ni rasa mcm nk menguli plak..fuh..da lama btul x wat homemade pizza!!!!! Last buat, masa blk raya kt kg dulu tuh..haihh..da sebulan lebih tuh. Hmm…then, da dpt Marigold full cream milk…hmm.....tu pun tggl sekotak je.. ish…baru je 3 hari lepas g beli..tgk bnyk je lg stok susu ni. Then, g cari instant yeast plak… abis sume lorong I masuk…tp x jumpa2 gak yeast! Dammit!! da la pekerja dia pon langsung x nmpk!!!! BENCINYERR!!!!! Last skali, mmg confirm yeast tu da abis stok! Apakahh??? Aduish…trus hilang semangat ku nk menguli. Sbb tu la yg marah sgt nih!!!!!

Ni gambar2 pizza yg I buat masa 31Ogos…kat rumah perak..balik masa kenduri.

Chicken Bolognese (my fav)



Seafood Blackpepper
(k.olin fav)


So, my dinner
tonite is Gion Bread and Milk! Nyum2~~ nasib baik kenyang gak ni..eventhough hajat x kesampaian mlm ni. huhuhu

Gion Bread dlm plastic (copy dr tenet je)


Ni la rupa Gion
Bread, bley didapati hanya di Jusco2 yg tertentu mcm kt jusco mid and jusco balakong. Harga dia sgt la mahal…mmg rasa mcm x logic plak.. utk half loaf..pnjg mcm roti gardinia yg biasa tu RM9.80!!! dlm tu just ader 8 slices je. Mahal kan?? Tp mmg sedap ar…lembut n gebu..sesuai dimkn ngan kopi kaw!! For more info about Gion Bread click here. Tp I just mkn ngan full cream milk pon da sodap!

Gion Bread and My Fav Milk.


Da 2-3 hari ni rasa
mcm mild sorethroat! Cit…x sukenye sakit tekak! I lebih rela sakit gg yg diikat ngan besi ni tau berbanding dgn sakit tekak! At least, kalo sakit gg…I still ader selera nk mkn…just susah nk mkn je..sbb sakit bila nk mengunyah. Tp, kalo sakit tekak ni..bley effect and mendatangkn sakit2 yg lain. Terutamanya sakit ati apabila x de selera makan, then leh effect sakit kepala and rasa mcm nk demam! Plus…rasa pedih kt tekak ni sepanjang masa!!!!!!

Actually, punca utama I sakit tekak ni disbbkn ais! Fuh..mmg langsung x bley nk minum ais! Ape punya tekak ar!! That’s why la…kalo mkn kat luar, I mesti order air suam. But 2-3 hari ni..asyik dok minum susu dlm peti ais je pg2. sbb tu la dpt sorethroat ni!!! x pe2…still leh kawal lg ni..mmg lepas ni, bila nk minum susu je, kena panaskan dulu…x pon…biarkn kt luar 30min, bg hilang sejuk tu dulu.


6 comments:

alhaqimi said...

nollly.... ajaq aku buat pizza... huaaaa... terus nak call dominos tgok pizza ngko

only +RIZAL+ said...

sdap nyer pizza~~
nyam2,,,,
weh.. sori laa..
lmbt sket update..
xder story pon...
tgh bz nk exam~

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

nyer mknan mmg sedap.tapi rupa dia kurang.waahahahhahahahaa

dextrike said...

huaaa3,
tuh laa pasal..
terliur trus tgk kamu nye pizza..
aiyak!
nak makan pizza laa japg..
huk3..

nolly said...

pizza aku ni mmg x de rupa paras yg menawan...da la buat atas tudung periuk je tuh...stok cheese plak tggl 2 keping jah.itulah hasilnya....
muehehe

Haf said...

gler ahh!!!otomatik aku lapo.

wess,aku xle khatam sume entry ko weh,aku maish exam,wuu~~~