Wednesday, May 13, 2009

Verbal Evaluation, naik VIVA


ding dong!!

Just nk bg tau, esok i akan menghadapi VERBAL EVALUATION also known as VIVA!
yahoooo!!! sgt2 excited ni...

as u all sedia maklum, my thesis is about my dear Arrick.
so, esok i akan buat perbentangan pasal my thesis..pukul 2.30ptg at Lab2, FTSM.
dijemput hadir beramai2 bagi memeriahkn lagi suasana...huahua..mcm jemputan kawen plak

anyway, at first place, i nak extend, sbb Arrick tu mengalami sedikit masalah...
tp, kalo extend, my gred definitely akan turun..BUT ade je a few my fren yg extend, tp x kena turun gred.. huhu... i tersangat jeles pada mereka itu!!!!

Last FRIDAY, tetiba miracle happened!! huhu...MATA ARRICK telah berjaya berfungsi, hasil dari beberapa siri surgery. ALHAMDULILLAH...mmg rezeki sgt2 tu. i siap melompat2 kegembiraan lg kt dlm umah ni. Then, dgn mcm lipas kudung, i siapkn DRAFT THESIS on weekend, sbb ari ISNIN is last day for submit the draft. Bayangkan la, draft yg x wat ape2 lgsung, terpaksa disiapkn dlm masa 2 hari je. My supervisor also excited....sbb finally i siap and dapat VIVA on time.

Conclusionnye, i buat thesis ni dlm masa 2 minggu je, but the given time is 16 minggu! huhu....dengan sng lenang i da bazirkan 14 minggu berlalu tanpa wat ape2. So, agak sesape yg berani nak EXTEND, sila la ikut perangai i ni ye.....sume nye keje wat last minit. Anyway, wish me luck! :)

Trivia Mr Arrick:
Arrick telah mengalami beberapa siri surgery, seperti , Plastic surgery, Craniotomy, Ortho, Eye Surgery and Bypass surgery. huhu...alhamdulillah, akhirnya dia sihat seperti biasa. so.....this is new Arrick.. dia da bley lihat cahaya..so, kalo letak dia kt dlm bilik gelap pon, dia leh cari jln kuar sendiri!!



sambungan trivia..

Selasa (5hb) = beli organ2 kat black market.. huhu..kat pasar pudu tu je.
Rabu (6hb) = srub in plastic surgery, and neuro surgeon. * tambah expansion board and cable warna warni
Khamis (7hb) = srub in Eye Surgery...but no success..*working on Light Sensor Circuit
Jumaat (8hb) = still srub in Eye Surgery...success on 2.30pm.
Sabtu n ahad = wat paper work and working post up on Arrick
Isnin (11hb) = submit draft...post up with Arrick
Selasa (12hb) = surgeon berehat2..sambil cover tido yg sgt lama! Ptg baru srub in Ortho Surgery plak. repair tayar depan..tibia dia tu cam da bengkok aje.
Rabu (13hb) = surgeon smbung tido lg... mlm ni baru srub in last surgery, wat by pass kt jantung dia plak a.k.a his Batery Pack! huhuhu...and prepare slide and enhance in programming!







3 comments:

Igniz said...

bagila mr. Arrick tu kat saya..bagi laa...bagi laa....:(

dextrike said...

huhu, nak pinjam smggu leh x? smgguuuuuu jeeee!! yeh?

nOllY dOllY said...

haha...korg ni memang kan!!
hehee.....

frankly, i pon x nk pulangkn Arrick ni, td bila abis VIVA, i still bw balik Arrick ni kerumah. hahaha..
Tgklah...esok2 kot baru nk hantar ke fac.