Wednesday, December 23, 2009

Hectic day..

Adoi..menyesal x mc lg hari ni (since dpt blank mc..leh suka suki nk isi sendiri bape hari kt dlm tu... ngeh3)..

Pg tadi kt opis ok jer....cool jer...bersenang lenang siap boleh tangkap tikus lg. Tp bila lepas lunch je...mcm2 benda pelik jadi. Paling x bley dimaafi, customer nama Angeline ni....meh nak kasi trivia sket...

~Trivia si Angeline~
1) Sejak lebih 3 bulan yg lepas, dia ni mmg pengunjung tegar ke technical opis kitaorg ni.
2) Sekali dia dtg..dia akan bawa ketiga-tiga laptop yg dia ader. (satu laptop dia guna utk surf internet saje, satu lg just utk check email, lg satu just utk plug in any pendrive)
3) Dia ader 25 akaun gmail
4) Dia ader install 5 jenis browser dlm setiap laptop dia.
5) Dia dengan sengaja pegi melawat setiap website yg ader malware/threats/virus.
6) Then, bila kaspersky da detect and neutralise sume benda...dia still x puas hati..and pegi jumpa org dell utk format laptop dia.
7) So, dlm sebulan ader 4 or 5 kali dia format laptop dia.
8) Finally, dia siap wat report kat microsoft...and microsoft skit punya pandai feedback kt dia yg whole system da kena hijack. So, microsoft da ganti activation code utk windows dia...and dell people pon da ganti hard disk baru...NOW..dia nk new activation code dari Kaspersky plak.


So...alkisahnye di opis ptg td.....masa lunch hour, dia dtg opis ni..kasi cd and all activation code...sbb dia nk activation code baru. (by that time, our manager out for lunch). Masa tu dia da tengking my colleague (indian guy...fuh..dia diam seribu bahasa je kt situ masa kena tengking ngan angeline buduh tu). Then, my manager call this fucking angeline, suh dia dtg amik cd..and suh dia minta refund kt kedai yg dia g beli tu. By the time dia dtg sini...we all kt sini sume on da phone, then ader sorang customer mat saleh kt sini, tgh troubleshoot laptop dia. Si minah gelabah tu siap ketuk2 pintu kaca kt depan tu (bunyi mcm nk roboh da pintu tu)...and mmg havoc gler masa tu. Bila i da letak phone (org lain still on the phone) then......i TERbuka pintu utk dia ..(supposely selit cd kt celah pintu je kasi dia)...then si minah mengelabah ni pon trus ar menonong serbu masuk...and nk cakp ngan my manager. I try halang dia..(sbb rasa bersalah TERbuka pintu) lgpun manager i tgh ckp ngan customer....LEPAS tu...dia tampar kt lengan i 2 kali.. FUhhh...menyirap darah den ni ha....terus i jerit kt muka dia "ARE YOU HITTING ME? I'M GONNA MAKE A POLICE REPORT!!" hahah.....dia still x nak ngaku salah..and suruh i g wat report polis... (teringat tragedi raya 2 or 3 tahun lepas pasal nk report2 polis ni..ekekek)...lepas tu..my manager take over si minah gelabah tu....fuh...penat nye menaip..(kalo nk wat polis report pon ok kan..sbb semua bukti ader...ader rakam cctv, and saksi mat saleh tu)


ok..another fact pasal si Angeline ni..
-tiap kali dia dtg opis kitaorg, sure dia pakai baju tido..pastu bau badan dia..perghh...leh muntah hijau!
-kalo badan cantek x pe gak...ni badan mcm singa laut yg tua kerepot! rambut dia blonde kerinting n panjang...kadang2 mengerbang...kadang2 dia sepit je rambut dia.. (lawo lagi nyonya kutip kangkung dlm bendang tu)
-dia mmg x penah kasi nama penuh dia..sbb dia takut org intip dia ke hape. Even nama broadband yg dia pakai pon dia x nk kasi tau.... (Paranoid gile...dia ckp.nama dia ade dlm database google. pastu dia ckp..popular bookshop penah advertise dia punya email.) haha....bongok tul la si angeline ni.
-dia penah minta kitaorg scan internet browser..sbb dia x percaya yg internet browser tu selamat urk surf (dia mmg layak da masuk sepital giler ni)


hoho..da la...mau blk umah la...nnti smbung.

6 comments:

The Girl said...

fuiyooh...pathetic gila siak minah ni.ptotla ko hangen semacam je..klo cmni punye kes mmg ptot msuk spital gile weyh..ahaha..ape keje die sebnar nye?adakah die seorang perisik or ape?haha...

nOllY dOllY said...

dia dok jerit2 kt kitaorg yg dia ader background law. tp kat universiti gila mana tah dia blajar law.

~~masha~~ said...

aduih..lwk r nolly..len kli kalo die dtg..pesan kt pak guard, jgn bg die msok..haha..n btw..kaspersky de kje ksg x..nk 1..4 my bf..hehe..

tenokgagap said...

Coo Coo University for Lunatic ;) Giler paranoid smpi ada 25account! dia ni main ADsense lah agaknya! boleh ingat password tuuuuuu

nOllY dOllY said...

masha : yups!!!!!!! ader2 keje kosong. suh ur bf send resume kat rick@tlr.com.my. diorg mmg nk pakai org..since aku da nk blah hujung taun ni.

en. tenok : dia tu mmg paranoid...i tgk dia dr jauh pon leh paranoid gak

Linda D' Great said...

muehehe....wat jek report polis...kompem kene lepak lockup huhu..ade evidence...raya ari tuh tak der audio visual evidence huhu...ade evidence orang jek...so tak leh mueehhe....mmg lawak tahap international...teringin nk jumpak minah spesel nih nk tanya dia ade masalah apa...tak der laki kot tuh la pasal..susah kan orang sebab dah lama tak buat sex muehhehe....