Monday, October 18, 2010

At this moment..

At this moment, one of my favourite girl, is fighting for her life. Noor Izzati Ghazali. Dia terlibat dlm kemalangan smlm. Ade pendarahan kt otak, tulang dada retak, kaki betis patah, ankle patah, 1 tulang rusuk patah, and still koma. Gosh...i cant believe it. rasa mcm sekelip mata jer.

Dia kawan skolah masa i form 1-3. Duduk asrama sama2....so..mmg membesar sama2. Bila dpt tahu jadi mcm ni, rasa hopeless sgt2. Now dia kt hospital sg.petani. maybe akan ditransfer ke penang, pakar otak. Eventhough da lama x jumpa...tp still rasa sedih yg teramat sgt. Really effect me. Berharap sgt yg dia akan sedarkn diri..and lawan sume kesakitan yg dia tanggung.

Dgr cite..dia bw skuter...with her fren. Then langgar lampu merah. Gosh...accident ngan Naza. why la babe...u langgar traffic light tu nape? :( ok...start from now...i pon x kan langgar lampu merah lg. akan patuhi segala undang2 jln raya. And i wonder...what if the same thing happen to me? Will my fren be worried just like the way i am now? :(

To my dear Izzati, pls babe...wake up. Ur still have a long journey here. Pls...jgn jumpa arwah Amir..blom masanya lg utk ko berjumpa dgn dia... plss babe..jgn tgglkn kitaorg kt sini. Pls..stay alive...bnyk lg reunion yg kita tgh plan ni. nanti kita nk p wedding Abby sama2. ko mesti nk pegi wedding kembar ko kan. Pls ye babe.

Andai kata, Allah lebih menyayangi mu, kami akan redha. Flight Abby dr labuan hari sabtu ni. Syida x dpt contact lg...mana la minah tu. harap2 dia pon dpt fly blk dlm waktu terdekat ni. Kami sume doakan yg terbaik utk mu. Amin.

Aku x kan lupa ape yg ko da buat seminggu yg lepas. sume wall fb geng2 kita ko nk post kan? why??? why??? seriously...aku mmg pelik giler. tp layankn ajer. Hope u r strong enough dear. I LOVE U SO MUCH!!!

2 comments:

plasterakuluka said...

seyesly tyme on da way ke ospital aku data ley nk tekan minyak keta.smpi2 jumpa clah aku da ta tahan da nk nanges.dpt je masuk icu dr jao aku tgk aku nk patah blk klua.ta snggup rasa nya tgk dia yg sekecil tuh bengkak sana cni.tp yg aku tahu 1 thing shes really tough.sgt2!yg ta kuat kita yg kt lua ni.shes a fighter.aku seniri ta snggup tgk dia.insyaALLAH dia takan tglkan kita lg.insyaALLAH ~

DedOllY said...

Alhamdulillah...syukur sgt. mmg sume org tahu dia seorg yg kuat. hari2 aku x jemu baca yassin utk dia...utk tmbhkn lg kekuatan dia.