Monday, January 19, 2009

Banana in a Boat!!

My Special dessert : Banana-kiwi split in the pan loaf
Hello..~~
Lately ni rasa panas je cuaca eh. Today, i'm going to class pepagi morning...then going back home at 2.30pm. Panas gler k masa tu! rasa mcm rentung je satu badan ni (fyi, i bw moto dr ukm ke kjg coz i live wif my bro). So, dlm kepala otak ni dok fikir sumthing ice, sweet and juice je. Hikhik....first i thought nk beli choclate frappucino frm starbuck, but then, rasa bersalah sgt dissbkn peperangan di gaza tu. huhu..finally, i end up with these banana split. very yummylicious..


The ingredients

So, here the ingredient that i use,
~2 biji pisang montel
~Kiwi Sundae-licious from King's (rm4.89, 800ml...hrga ky giant kjg)
~white chochlate chip
~dark chochlate chip
~almond nib (letak kcg tanah pon bley)
~Hersyes's chochlate syrup

Cara2 : korang campur je secukup rasa ye!

Yummy~yummy....jemput rasa..huhuhu


5 comments:

ielamorry said...

sedapnya!

mau2!

Haf said...

aku pon mau donk!!!

Syahidah said...

ohoho..tidak mahu pergi starbuck..buat sendiri..bagus..bagus..kasihan umat Islam di gaza kan..semoga hatimu teguh dan istiqamah dengan niat murnimu!

Mimi said...

shaye mao ini!... ahhhh pos kt umah mimi bole ke nie...

alhaqimi said...

sedapnya!!

nak gak!