Wednesday, December 24, 2008

Pink Marshmallow


Hola....hmm..ader org request mknn la plak...terpaksa i bukak peti besi i..
So, tonite nk tayang homemade marshmallow. i buat sendiri ni tau! after penat google cr resipi kt tenet. For those nk try buat leh la tgk resipi kat sini ye. I da lama da post resepi ni kt myresipi.com. Sng je nk wat marshmallow ni, lepas ni korg x yah la susah2 nk g beli kt kedai ye!
Buat sendiri lg ekonomi!..

Furthermore, bnyk kegunaan marshmallow ni, selain drpd korg nk g bw p camping.. then, mlm2 panggang marshmallow kt unggun api tuh.(erk...rasanya kat oversea je kot benda ni happen)

huhu...so, korang leh la wat fondant dr marshmallow ni (fondant -gula keras yg salut kek kawin yg cantik2 tu..contoh kt bwh tu ye). gambar hanya hiasan...~ bukan i yg wat.. bwuekk

next, korg bley gak wat rocky road guna marshmallow ni...( once again, bukan i yg buat ye )




x pon, plg kurang, korang leh la wat cocopie korg sendiri since da ade marshmallow ni. kan cocopie tu ader inti marshmallow kat tgh2 tu kan???
okie, sekian saje rancangan masak2 kiter pada kali ini...sehingga bertemu di lain hari. harhar..

Iklan : Tahniah pada sesapa yg dpt 4.00 ya! especially budak2 ftsm yg tlh penat lelah menjalani latihan industri selama 5 bulan tuh. cayalah! huhuhu...agak2nya, result ni consider bley dpt anugerah dekan ke???




3 comments:

the girl said...

beshnye! nolly! nolly! nnt naek ukm bawak la satu marshmallow! na rase! pleaseeeee!!!!!

nolly said...

dya...marshmallow yg dlm gambar tu da abish la... nnti nolly wat baru ye.. nk perisa ape?? kt umah ader strawberry n blueberry. :)

Afir said...

wah sedapnyer...thanks nolly.. rindu kat ko nyer mskan dalam blog..hehe